En aquestes dates s’acumulen els compromisos socials i especialment es concentren al voltant d’una taula. És fàcil augmentar les calories de la dieta i els excessos gastronòmics ens poden passar factura.
Podem arribar a consumir fins a 3000 calories per àpat que suposa casi el doble del que una persona pot necessitar, de mitjana, en tot un dia. Tenint com a referència que per dinar haurien de ser unes 750 calories i per sopar unes 500, l’excés és bastant evident.

 1. No és d’estranyar ja que per exemple un dinar nadalenc fàcilment té aperitiu, entrant, plat principal, postres, cafè, torrons, neules i algun beure alcohòlic.
  És per això que m’agradaria enumerar una sèrie de consells per reduir la ingesta descontrolada que espero que us siguin útils:
  Cal no anar amb gana desmesurada a l’àpat. No si val saltar-se l’àpat anterior però si fer-los més lleugers incloent-hi verdura per tal de compensar els excessos posteriors.
 2. Menjar lentament farà que degustem més els aliments i ens sentim saciats abans.
 3. Controlar racions i quantitats. Menjar amb mesura i intentar no repetir també és un bon aliat alhora de no sobrepassar la ingesta.
 4. Si es pot escollir intentarem triar opcions menys greixoses i amb guarnicions amb base vegetal per no incrementar el volum calòric.
 5. Postres lleugeres com poden ser fruita natural ens ajudarà a no fer tan copiosos els àpats. Una bona opció són fruites com la pinya o la papaia que ens ajudaran a fer la digestió gràcies als enzims que contenen de manera natural.
 6. Si prescindir dels torrons és inevitable menjar-ne moderadament és la clau per no excedir-nos.
 7. Acabar l’àpat amb una bona infusió també ens ajudarà a fer la digestió i a no sentir-nos pesats. Una bona opció és la infusió d’anís Finocarbo dels laboratoris Aboca.
 8. Moderar el consum d’alcohol és important tan per les calories que aporten com per l’impacte que provoquen en la nostra salut. Com més alta és la graduació alcohòlica més calories contenen. La recomanació diària dins un marc saludable és no superar les 2 copes de vi al dia.
 9. No està de més, i aquets dies especialment, fer exercici físic regular.

Suplements

Existeixen suplements que bloquegen l’absorció de part de les calories ingerides provinents de greixos i hidrats de carboni i que ens ajudaran a mantenir el pes.

 

Captaredux forte pharma

Turboslim calorilight

Chitosan extra forte arkopharma

Helena Llibre Llonch
Diestista – Nutricionista
Col·legiada número 001185