Què és el peu d’atleta? Quins són els seus símptomes i com es pot tractar i prevenir?

El peu d’atleta, també conegut com a tinya podal o tinea pedis, és una infecció fúngica comuna que afecta moltes persones a tot el món. En aquest article, repassarem els principals símptomes del peu d’atleta, així com els tractaments disponibles a la teva farmàcia i compartim alguns consells per a prevenir i controlar aquesta molesta afecció.

Símptomes

El peu d’atleta es caracteritza per una sèrie de símptomes incòmodes que poden variar en cada persona. Els signes més comuns inclouen: erupció cutània, descamació, maceració i esquerdes entre els dits dels peus, a més d’una intensa sensació de picor. La picor acostuma a accentuar-se en descalçar-te o treure’t els mitjons.

Tractament

L’èxit en el tractament del peu d’atleta radica en un diagnòstic precoç i un tractament adequat. En la majoria dels casos, es recomana utilitzar una crema antifúngica de venda a farmàcies. El tractament no només tractarà la infecció, sinó que també hidratarà intensament la pell, afavorint la seva renovació natural.

Consells per a prevenir el peu d’atleta

A més del tractament, és fonamental prendre mesures preventives per a evitar la recurrència o la propagació del peu d’atleta. Et compartim alguns consells:

  • Neteja i sequedat: Neteja els teus peus regularment amb un sabó antisèptic i assegura’t d’assecar-los adequadament, parant especial atenció als espais entre els dits. Utilitza una tovallola únicament per als teus peus.
  • Calçat adequat: Utilitza sabates obertes i fabricades amb materials transpirables que permetran que els teus peus respirin. Evita les sabates tancades o de materials que dificultin una correcta ventilació.
  • Mitjons de cotó: Utilitza mitjons de cotó, ja que absorbeixen la humitat i mantindran els teus peus secs.
  • Desodorant per a peus: Si sues molt, pots considerar utilitzar un desodorant en forma d’esprai o pols per a controlar el creixement de bacteris i fongs.
  • Protecció en àrees públiques: Utilitza calçat en àrees humides i compartides, com a piscines, dutxes públiques, banys i vestuaris.

Recorda que a Farmàcia Guerrero sempre estem per assessorar-te amb el millor consell i recomanació personalitzada per tal que puguis prevenir, orientar-te i tractar aquesta afecció.