Què es la suplementació esportiva?

Els suplements esportius són productes que s’utilitzen per millorar el rendimient atlètic, que poden incloure vitamines, minerals, aminoàcids, herbes o qualsevol concentració, extracte o combinació d’aquestes substàncies.

Suplementos deportivos en Terrassa

 

Quan sé si necessito suplements esportius?

El quan recorre a la suplementació dependrà del tipus d’exercici físic o esport que practiquis, també pots consultar-ho amb el teu professional de suplements esportius en Terrassa. En esports d’alta intensitat, llarga durada o en esports intermitents com són els esports d’equip, on l’exigència física és alta, es  necessari perndre begudes esportives majoritàriament en forma de beguda isotònica per tal d’hidratar-te.  La hidratació amb aquest tipus de beguda esportiva et permetrà aportar energia en forma d’hidrats de carboni i el més important, reposar els minerals que es perden amb el suor, principalment el sodi.

Suplementos deportivos en Terrassa

 

Quins són els efectes que té l’ús de suplements esportius Terrassa per la meva salut?

Com qualsevol altre suplement que afegim a la nostra dieta i que passa a formar part del nostre organisme, tots els suplements tenen efectes vitals sobre els diferents processos del nostre organisme. Les conseqüències poden ser positives si es fa un ús adequat, o negatives si no es realitza una supervisió per part d’un professional en suplements esportius en Terrassa.

Suplementos deportivos en Terrassa

Els principals suplements esportius en Terrassa són: les proteïnes, els aminoàcids, la creatina, la glutamina, els gels energètics i cremadors de greix.

  • Les proteïnes: almenys el 80% de les persones que assisteixen regularment a un gimnàs de forma recreativa amb l’objectiu de guanyar massa muscular han fet servir o fan servir regularment proteïnes com el suplement més freqüent.
  • Els aminoàcids de cadena ramificada són tres aminoàcids específics associats als processos de iniciació de la síntesi proteica i increment del múscul.
  • La creatina és una substància produïda per l’organisme que es pot consumir a través d’aliments tals com la carn vermella o el marisc. Normalment s’ingereix com mono hidrat de creatina. Varis estudis han identificat una bona efectivitat en l’increment del rendiment esportiu amb l’ús de creatina tant en esforços aïllats com repetits, on els efectes més pronunciats es produeixen en menys de 30 segons.
  • La glutamina és un altre aminoàcid que inhibeix el catabolisme muscular. És l’aminoàcid que més es consumeix per tal d’ajudar als músculs. S’utilitza per evitar el cansment muscular i produir una millora de la força i de la resistència. El podem trobar en les faves, el gall d’indi i els productes làctics, entre d’altres.
  • Els gels són molt recomanats en curses o entrenaments llargs. Seguir el ritme exigent en una cursa i alimentar-se no resulta fàcil i els gels ens solucionen el problema. És recomanable consumir un gel que ens aporti els carbohidrats que necessitem: amb la ingesta d’uns 60 o 90 grams de carbohidrats serà suficient cada hora i mitja. N’hi ha de diferents sabors, per al gust de tots.
  • Els cremadors de greix són estimulants, normalment fets de cafeïna en dosis altes. Està demostrat que la cafeïna potencia i millora l’entrenament, tot i que en dosis molt altes pot tenir efectes adversos i produir fatiga.
    Suplementos deportivos en Terrassa

A la nostra Farmàcia Ignasi Guerrero podràs trobar una àmplia gamma de suplements esportius en Terrassa i professionals que t’assessoraran segons les teves necessitats.